Hotmelt apparatuur in Den Bosch

Hotmeltservice heeft mobiele serviceteams beschikbaar in heel Nederland. Met onze hoofdvestiging in Baarn waar we een uitgebreide voorraad aan hotmelt apparatuur en onderdelen op voorraad hebben.

Hot melt is biedt vaak een essentiële schakel in productieprocessen. Bent u benieuwd of hotmelt de juiste keus voor uw verbindingsvraagstuk is? Vraag dan naar onze mogelijkheden of kijk hier voor onze selectie lijmpistolen en lijmpatronen!

Wat zijn de voordelen van hotmelt?

Hotmelt lijmen “drogen” zeer snel. Door hun onmiddellijke, permanente verlijming wordt dit in veel automatische processen gebruikt en is er weinig ruimte nodig in productie omgevingen om de producten te laten drogen of aan te drukken. Hotmelt hecht op zeer veel verschillende materialen, van papier en karton tot aan glas, keramiek, textiel en plastics.

Hotmelt is oplosmiddelvrij

Hotmelt lijmen zijn beschikbaar als sticks, granulaat of blokken en worden in geavanceerde lijmsystemen vaak automatische verwerkt.

De meeste materialen kunnen met hot melt lijm worden verlijmd, belangrijk is dat de materialen samen worden gedukt terwijl de hotmelt nog in warme, gesmolten toestand is. Dit wordt verlijmen binnen de open tijd genoemt.

Hotmelt koelt doorgaans sneller af op warmtegeleidende materialen zoals staal en porselein. Op papier is de open tijd vaak enkele seconden. Door de snelle afkoeling wordt de lijm hard en zorgt voor een onmiddellijke verlijming of afdichting. De verwerkingstijden van de diverse hot melt lijmen variëren van enkele seconden tot enige minuten. Van invloed hierop zijn de formulering van de hotmelt lijm, de omgevingstemperatuur, de temperatuur van het substraat en de hoeveelheid, soort hotmelt en temperatuur van de gebruikte lijm.

Hotmelts bevatten 100% vaste stof en zijn niet giftig. Hot melt lijmen zijn veilig in gebruik en makkelijk op te slaan, ze bevatten geen gevarenlabels en zijn haast onbeperkt houdbaar.

Hotmelt service levert geavanceerde en betrouwbare lijmpistolen die zijn ontworpen om met een brede range aan hotmelt-lijmen gebruikt te worden. Het inzetten van hotmelt in uw productieproces kan meestal makkelijk, snel en betrouwbaar worden ingepast.

Onze hotmeltsystemen zijn kapitaalgoederen van hoge kwaliteit, ook teweedehands of als huursysteem beschikbaar zijn. Hotmeltservice levert lijmsystemen en lijmpistolen die hotmelt lijmen aanbrengen in parel-, punt-, spray, coating en sproeipatronen. Hiervoor zijn diverse lijmpistolen beschikbaar.